Home » Marți, 22 iunie, începe Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba Română. Vezi noutățile examenului din acest an

Marți, 22 iunie, începe Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba Română. Vezi noutățile examenului din acest an

Publicat de Radu SÎRBU
373 Vizualizari

Elevii claselor terminale de gimnaziu încep examenele pentru Evaluarea Națională 2021 marți, 22 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română.

Joi, 24 iunie, candidații au proba la matematică, iar vineri, 25 iunie, va avea loc proba la limba maternă. Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor va avea loc pe 29 iunie 2021, până la ora 14:00, depunere contestațiilor fiind programată în aceeași zi între orele 16:00 și 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Reguli noi

Ministerul Educației a modificat unele reguli de la examenul pentru Evaluarea Națională 2021 și a decis că elevii vor avea 15 minute în plus pentru a completa caseta de identificare, iar cele 120 de minute vor fi dedicate rezolvării subiectelor.

De asemenea, în acest an, candidații pot sublinia cuvinte sau desena figuri geometrice fără ca acestea să fie considerate semne.
Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Română pentru Evaluarea Națională 2021. Teste de antrenament și bareme

La probele scrise ale evaluării naționale elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora ȋn săli, ȋn trei locuri (lateral stânga sus, jos și la mijloc). Eventualele foi suplimentare utilizate de către elevi se vor adăuga, prin capsare în alte două locuri, situate ȋntre cele trei locuri iniţiale, astfel încât broșurile cu pagini suplimentare vor avea 5 capse; broşura se predă la finalul probei şi, ȋntrucât conţine subiecte, aceasta nu rămâne ȋn posesia candidaţilor.

Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Pe prima pagină a broșurii se completează numărul total de pagini primite de la elev. Spațiile rămase libere/necompletate se barează/marchează cu litera Z.
Se aplică ștampila “Evaluare Națională 2021-C.E.”, atât în interiorul broșurii, la mijlocul paginilor, conform modelului notarial (jumătate pe pagina din stânga și jumătate pe pagina din dreapta) pentru a prinde fiecare dintre paginile broșurii, cât și peste colțul închis și lipit al lucrării, fără a semna lucrarea, înainte de ieșirea primului elev din sala în care se susține proba.

Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare, conform prevederilor art.17 alin (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.

Caseta de identificare se completează și se sigilează cu etichete.
În caseta de identificare, centrul de examen se completează numai în cazul în care școala de proveniență a elevului este arondată altei unități de învățământ.
Elevii cărora nu le este suficient spațiul din broșură pentru răspuns pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua redactarea răspunsului.
La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.
La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.
La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.
La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.
La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.
Calendar Evaluare Națională 2021 – sesiunea iunie- iulie
Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale în anul școlar 2020- 2021

Etapa specială pentru Evaluarea Națională 2021

MEC a decis ca anul acesta să fie organizată o sesiune specială pentru elevii clasei a VIII-a care au fost afectați de COVID-19. Astfel că, absolvenții de gimnaziu care au întâmpinat probleme medicale în prima etapă a examenului se pot înscrie în sesiunea specială care începe cu data de 28 iunie. Înscrierile se fac doar în baza unui certificat medical.

28 iunie – 2 iulie 2021- Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale
5 iulie 2021 – Limba și literatura română– probă scrisă
6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă
7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
10-11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
12 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Sursa: edu.ro

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"