Home » Pe 19 decembrie, ”Unde ești, Adame?” – un film inedit despre viața călugărilor de la muntele Athos în proiecție la Casa de Cultură din Năsăud. Intrarea este liberă

Pe 19 decembrie, ”Unde ești, Adame?” – un film inedit despre viața călugărilor de la muntele Athos în proiecție la Casa de Cultură din Năsăud. Intrarea este liberă

Publicat de Radu SÎRBU
841 Vizualizari

Filmul-documentar „Unde ești, Adame?” va fi difuzat la Năsăud, marți, 19 decembrie, într-una din ultimele zile ale Postului Nașterii Domnului din acest an. Proiecția filmului va avea loc la Casa de Cultură ”Liviu Rebreanu”, de la ora 17:00, spectatorii având ocazia să îl întâlnească pe producătorul filmului. Intrarea este liberă.

Filmul „Unde ești, Adame?” surprinde viața în Mănăstirea athonită Dochiariu în vremea stăreției arhimandritului Grigorie, fiind o producție a arhidiaconului Alexandru Plisk, în regia lui Alexandru Zaporoschenko.

Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea părintelui stareț Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte.

”Unde ești, Adame?” nu este doar un film de promovare a vieții monahale athonite, ci are scopul de a prezenta traiul zilnic al monahilor, care își sfințesc viața în acele locuri.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"