Home » Sfârșitul de săptămână aduce marea sărbătoare a sfințirii bisericii ortodoxe ”Sf. Ilie” din Năsăud. Printre invitații de onoare se numără părintele Constantin Necula

Sfârșitul de săptămână aduce marea sărbătoare a sfințirii bisericii ortodoxe ”Sf. Ilie” din Năsăud. Printre invitații de onoare se numără părintele Constantin Necula

Publicat de Radu SÎRBU
1263 Vizualizari

Cel mai nou lăcaș de cult ortodox din orașul Năsăud, biserica hramul ”Sf. Ilie” va fi sfințită duminică, 4 octombrie, după ce a fost rânduită în mod exemplar de către părintele paroh Iuliu Mureșan.

Evenimentele dedicate acestei sărbători vor debuta vineri, 2 octombrie și vor culmina două zile mai târziu, cu slujba sfințirii bisericii ce va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Printre invitații de seamă se va număra și părintele profesor universitar Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Programul prevede că vineri, 2 octombrie, de la ora 18.00 în cadrul Sfântului Maslu, un sobor de preoți va întâmpina icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Ea va rămâne spre închinare până duminică în biserică.

Sâmbătă, 3 octombrie, vecernia începe la ora 18.00 iar fața celor prezenți se va afla părintele Constantin Necula de la Sibiu.

Duminică, 4 octombrie, la 8.30 vor fi întâmpinați ierarhii, după care la ora 8.45 va începe slujba de sfințire, urmată de la ora 10.00 de Sfânta Liturghie.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"