Home » Vineri, hramul bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Năsăud

Vineri, hramul bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
510 Vizualizari

Ridicată și păstorită de preotul Ovidiu Sermeşan, biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Năsăud îşi va sărbători patronul spiritual pe 7 ianuarie. Este primul hram din an pentru cele cinci lăcaşuri de cult ortodoxe ale oraşului. În seara de sâmbătă, 6 ianuarie, va fi oficiată slujba Vecerniei, iar a doua zi, duminică, Miezonoptica şi Utrenia vor fi urmate de Sfânta Liturghie.

Cunoscută ca ”biserica de la blocuri”, așezământul ce îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Înainte Mergătorul şi Botezătorul Domnului Iisus Hristos a avut pusă piatra de temelie pe data de 29 iunie 2003, în prezenţa PS Irineu Bistriţeanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, iar lucrările efective au început la 1 septembrie 2003, odată cu debutul unui nou an bisericesc. Biserica a fost zidită şi acoperită în trei ani, la data de 22 decembrie 2006 având loc slujba de sfeştanie, două zile mai târziu fiind săvârşită prima Liturghie. În 2007 biserica a fost pictată în tehnica frescă, iar în 2008 au fost realizate diferite lucrări şi finisaje interioare. Lăcașul de cult a fost târnosit la 21 septembrie 2008, de regretatul ÎPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO