Home » Din 1 mai, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie și în orașul Năsăud

Din 1 mai, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie și în orașul Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
1505 Vizualizari

Decizia a fost adoptată astăzi, 27 aprilie, în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Năsăud. Astfel, ”orașul academicienilor” se raliaza localităților unde utilizarea materialelor de protecţie este obligatorie.

”În atenția cetățenilor orașului Năsăud și a celor două localități componente Lușca și Liviu Rebreanu!

Începând cu data de 01.05.2020 se instituie, pentru toți cetățenii orașului Năsăud, inclusiv localitățile componente Lușca și Liviu Rebreanu, precum și pentru cei care tranzitează orașul, măsura obligatorie de purtare a mijloacelor de protecție a gurii și a nasului (măști de protecție, eșarfe sau alte mijloace de protecție) în toate spațiile publice închise și deschise (mijloace de transport public în comun, instituții publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, șantiere, gări, autogări, străzi etc.

Administratorii și deținătorii locațiilor menționate anterior, vor interzice accesul cetățenilor fără mijloacele de protecție menționate. Aceștia vor afișa în locuri vizibile obligativitatea cetățenilor de a respecta măsurile de protecție instituite.
Măsura stabilită are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome ale virusului), persoane care nu cunosc că sunt infectate, dar care pot fi purtătoare și pot răspândi virusul”, se arată într-un comunicat semnat de primarul Mircea Romocea și remis în urmă cu câteva minute.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"