Home » Elevii vor da bacalaureatul cu măşti și mai puțini într-o clasă. Ar putea fi protejaţi și de geamuri de plexiglas

Elevii vor da bacalaureatul cu măşti și mai puțini într-o clasă. Ar putea fi protejaţi și de geamuri de plexiglas

Publicat de Radu SÎRBU
716 Vizualizari

Anunțul a fost făcut, astăzi, de către premierul Ludovic Orban aflat într-o vizită la Craiova.

”Noi avem o legislație, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de evaluare care este necesară pentru că, în funcţie de rezultate, va conta şi viitorul lor, deoarece vor intra la liceu sau la facultăţi”, a spus premierul despre situaţia elevilor care urmează să dea examene după ridicarea stării de urgenţă.

”Vor purta măşti şi ar putea fi protejaţi de geamuri de plexiglas”. Ludovic Orban a ţinut să precizeze că „riscul este minor”, iar părinţii trebuie să stea liniştiţi. Despre măsurile care vor fi luate la aceste examene, premierul a precizat că şcolile şi sălile de examen vor fi dezinfectate. ”Niciun copil nu va intra la examen fără mască. Va fi un număr mic de elevi în clasă pentru a se respecta distanţa”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că autorităţile sunt „gata să ia și alte măsuri, precum această formă de separare, prin intermediul plexi-urilor”. „Profesorii vor purta mască. Nu cred că există riscuri și nu cred că părinții trebuie să se teamă. Le vom organiza astfel încât elevii să nu se infecteze”, a mai declarat Orban.

Elevii care vor susține bacalaureatul în acest an se vor întoarce în bănci în perioada 2 – 12 iunie, pentru pregătirea examenului de maturitate.

Prima sesiune a Bacalaureatului din acest an va începe direct cu probele scrise, ce se vor da în perioada 22 iunie – 25 iunie, afișarea rezultatelor fiind programată pe 30 iunie iar cea a rezultatelor după contestații pe data de 7 iulie 2020.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"