Home » (FOTO) La sărbătoarea hramului bisericii ”Sfântul Ilie Tesviteanul” din Năsăud

(FOTO) La sărbătoarea hramului bisericii ”Sfântul Ilie Tesviteanul” din Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
2357 Vizualizari

A fost prilej de sărbătoare religioasă, în această dimineață, la Năsăud, cu ocazia celebrării hramului bisericii „Sfântul Ilie Tesviteanul” din oraș. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul ortodox al Europei de Nord, la invitația părintelui paroh Iulius Mureșan.

Oamenii s-au adunat, de dimineață, în curtea lăcașului de cult, situat pe strada Cloșca, și au asteptat, în liniște și păstrând distanța socială, să înceapă slujba. Printre aceștia s-au numărat și primarul Mircea Romocea și viceprimarul Dorin Vlașin. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Episcop Macarie, împreună cu preoții Iulius Mureșan și Ștefan Burdeț. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, PS Episcop Macarie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și minunile Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Bucuria sărbătorii a fost întregită de pricesnele cântate de toți cei prezenți, dar și de interpretarea talentatei Alina Ceuca. La final, părintele paroh Iulius Mureșan a mulţumit PS Episcop Macarie și preotului Ștefan Burdeț pentru împreuna-slujire şi pentru participarea la această sărbătoare a întregii comunităţi creştine năsăudene. Cuvinte de mulţumire au fost adresate şi către reprezentanţii autorităţilor locale şi către alte persoane care au răspuns afirmativ la invitaţia preotului paroh la această sărbătoare a parohiei. Nu în ultimul rând preotul paroh a mulţumit tuturor credincioşilor parohiei care s-au ostenit la desăvârșirea acestui moment înălțător în viața lăcașului de cult ce are hramul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"