Home » (Galerie FOTO) Se modernizează strada Valea Podului din Năsăud. Asfalt până în vârful dealului și decolmatări pentru cursul de apă

(Galerie FOTO) Se modernizează strada Valea Podului din Năsăud. Asfalt până în vârful dealului și decolmatări pentru cursul de apă

Publicat de Radu SÎRBU
1906 Vizualizari

În această perioadă, sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare a drumurilor agricole de pe raza orașului Năsăud.

În proiect sunt cuprinse 7 tronsoane care însumează 7,743 km de drumuri agricole din extravilanul localității, din care două au fost finalizate iar un două sunt în stadiu avansat. Finalizate au fost străzile Valea Caselor şi Găgi iar în prezent se lucrează pentru modernizarea străzii Avram Iancu și, mai nou, a străzii Valea Podului.

Aceasta din urmă, este o cale de acces situată la ieșirea din Năsăud spre Salva și care pornește din DN 17 C și urmează cursul pârâului Valea Podului spre nordul orașului, într-o zonă de deal, cu terenuri agricole și fânațe. Cu această ocazie, primăria se îngrijește și de decolmatarea cursului de apă.

Mai urmează ca asfaltul să ia locul colbului pe străzile Drumul Prislopului, Drumului Mintiului și Calea Rebrii.

După cum ne-a explicat primarul Mircea Romocea, proiectul de modernizare a drumurilor agricole din Năsăud are o valoare de 1 milion de euro, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, vizând modernizarea de drumuri destinate exploatării agricole, amplasate în șapte perimetre din extravilanul orașului Năsăud, cu suprafață totală însumată de 755 de hectare terenuri agricole. Scopul unor astfel de investiții, sprijinite de Submăsura 4.3., este de a îmbunătății performanța economică a tuturor fermelor și de a facilita restructurarea și modernizarea fermelor, în special în vederea creșterii participării și orientării către piețele de desfacere, dar și a diversificării agricole.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"