Home » Liceul Economic Năsăud – susține educația prin proiecte europene

Liceul Economic Năsăud – susține educația prin proiecte europene

Publicat de Radu SÎRBU
1223 Vizualizari

Liceul Economic Năsăud va beneficia de o finanțare în cadrul POC, Axa prioritară 2- Acțiunea 233 – îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e – educație, e – incluziune, e – sănătate și e – cultură- SECȚIUNEA E – EDUCAȚIE, Apel 2 2014- 2020, pentru proiectul ,,Dotarea elevilor din cadrul Liceului Economic Năsăud cu dispozitive electronice“. Depus la inițiativa unui grup de profesori, proiectul presupune dotarea cu echipamente electronice a sălilor de clasă și a fiecărui elev cu tablete conectate la internet. Obiectivele care au stat la baza acestui concept sunt: îmbunătăţirea activităţilor la clasă prin utilizarea metodelor interactive de predare-învăţare şi valorificarea tehnologiilor informatice în activităţii profesionale. Astfel, în urma finanțării, Liceul Economic va primi: 368 de tablete, 7 tablete grafice, 15 table interactive dotate cu sistem videoconferință, utile pentru predarea interactivă sau la distanță.

Un alt proiect european implementat între anii 2015-2022 este Proiectul ,,ROSE”, un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar, precum și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani ( 2015 – 2022), în plan național. În cadrul Liceului Economic durata de implementare este de 4 ani (2018- 2022), sub titlul „Mai bun pentru un viitor mai bun”. Valoarea totală a finanțării solicitate de Liceul Economic este de 450050 lei, și are ca obiective: activități remediale, de consiliere, îndrumare și orientare profesională, activități de dezvoltare personală. activități extracurriculare și de informare, lucrări civile minore de renovare, amenajare a laboratoarelor și achiziții de bunuri.

Liceul Economic Năsăud susține educația și prin proiecte europene și așteaptă ca absolvenții claselor a VIII-a, din anul școlar 2021-2022 să opteze pentru o școală a viitorului alături de profesori implicați și deschiși la nevoile reale ale elevilor.

Prof. Alina Bondane

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"