Home » Liceul Tehnologic Feldru: Mobilitate Erasmus+ în Portugalia îmbinată cu participarea la Conferința Națională ”Competențe pentru muncă și viață”

Liceul Tehnologic Feldru: Mobilitate Erasmus+ în Portugalia îmbinată cu participarea la Conferința Națională ”Competențe pentru muncă și viață”

Publicat de Radu SÎRBU
403 Vizualizari

În perioada 8-28 aprilie 2024, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Feldru, calificarea sudori, însoțiți de către doamna consilier școlar BUZILĂ Delia Ancuța, au participat la o mobilitate în Portugalia, în cadrul proiectului Erasmus+ K1-VET cu titlul:,, Pregătiți pentru Europa, pregătiți pentru un viitor sustenabil”. Elevii noștri au desfășurat trei săptămâni de practică la compania Brinox -Metal- Solutions din orașul Barcelos, Portugalia.

Aici, elevii noștri au realizat atât sudură clasică cat și tipuri de sudură moderne nepoluante precum sudarea cu laser, sudarea cu plasmă, sudarea cu fascicul de electroni. De asemenea, compania are un departament care se ocupă cu reciclarea și revalorizarea deșeurilor metalice.

În perioada 24-25 aprilie, școala noastră a fost invitată pentru a participa la Conferința Națională,, Competențe pentru muncă și viață” desfășurată la București. Directorul Sbirciu Călin, împreună cu directorul adjunct Ioana Nechiti au participat la această conferință, evenimentul având ca scop sărbătorirea anului European al Competențelor, precum și promovarea proiectelor Erasmus+ din învățământul tehnologic.
A fost un eveniment deosebit, în urma căruia am realizat cat este de important să le oferim elevilor noștri de la Liceul Tehnologic șansa de a participa la proiectele Erasmus și am identificat noi modalități de a-i pregăti pe aceștia pentru meseriile viitorului.
,, Promovăm importanța acestor proiecte, dorim să avem absolvenți pregătiți pentru un viitor sustenabil și așteptăm cu drag noi elevi la Liceul Tehnologic Feldru, deoarece oferta noastră educațională este atractivă”, declară directorul Liceului Tehnologic Feldru, profesor Sbirciu Călin

Profesor, Ioana Nechiti

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"