Home » Orașul Năsăud, cu noi hotărâri de prevenție și limitare a epidemiei de Coronavirus

Orașul Năsăud, cu noi hotărâri de prevenție și limitare a epidemiei de Coronavirus

Publicat de Radu SÎRBU
3227 Vizualizari

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Năsăud a emis astăzi două proiecte de hotărâre ce au drept scop limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus. În total sunt 10 decizii, pe care vi le prezentăm mai jos:

 1. Închiderea târgului tradițional din orașul Năsăud care se desfășoară în ziua de joi a fiecărei săptămâni în spațiul pieței agroalimentare începând cu data de 12.03.2020 până în data de 02.04.2020, cu posibilitatea de prelungire dacă situația o impune.
 2. Suspendarea activității cu copiii (antepreșcolari) în cadrul Creșei din subordinea Direcției de Asistență Socială din aparatul de specialitate al primarului orașului Năsăud în perioada 11.03.2020- 22.03.2020.
 3. Închiderea pieței agroalimentare din orașul Năsăud începând cu data de 12.03.2020 până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire dacă situația o impune.
 4. Suspendarea activității cu publicul și a evenimentelor culturale la Casa de Cultură ”Liviu Rebreanu” Năsăud și la Biblioteca orășenească ”Veronica Micle” în perioada 12.03.2020- 31.03.2020.
 5. Suspendarea activității cu copiii (antepreșcolari) în cadrul Creșei din subordinea Direcției de Asistență Socială din aparatul de specialitate al primarului orașului Năsăud și pentru perioada 23.03.2020- 31.03.2020.
 6. Sunt interzise vizitele aparținătorilor persoanelor internate la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud începând cu data de 12.03.2020 până la comunicarea unor noi instrucțiuni ca urmare a schimbării situației naționale.
 7. Se instituie obligația pentru unitățile de alimentație publică (ex. hyper-market, super-market, market, magazine de cartier, restaurante, baruri, cafenele, etc.) de a lua măsuri în privința:
 • dezinfecției frecvente a suprafețelor expuse (cărucioare, balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, grupuri sanitare, etc.);
 • instituirii de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat, spațiile comerciale (ex. limitarea numărului de persoane aflate în interiorul spațiului comercial).
 1. Se instituie obligația pentru operatorii locali de transport în comun de a lua măsuri de dezinfecție a habitaclului mijlocului de transport (ex. bare și suporți de susținere, uși, scaune, etc.) și a sălilor de așteptare (gară, autogară, etc.).
 2. Se instituie obligația pentru conducătorii mijloacelor de transport/ mijloacelor de transport în comun (autobuze, microbuze, taxi etc.) de pe raza orașului Năsăud de a sesiza organele abilitate (Poliția, Primăria, Poliția locală a orașului, D.S.P. etc.) în situația constatării pe durata efectuării transportului a persoanelor venite din zone afectate (din afara țării) de virusul COVID -19.
 3. Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la grupurile sanitare material destinat igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese conferințe, birouri, balustrade, butoanele de lifturi, etc.).

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"