Home » Primăria continuă să sprijine financiar cultele religioase din Năsăud

Primăria continuă să sprijine financiar cultele religioase din Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
1421 Vizualizari

Faptul este relevat de un comunicat de astăzi al administrației orașului Năsăud, comunicat semnat de primarul Mircea Romocea. În el se arată disponibilitatea autorității locale de a ajuta financiar și în acest an activitatea cultelor religioase din localitate, cu fonduri de la bugetul local, în baza unor proiecte justificative.

”Administrația publică a orașului Năsăud vine în sprijinul Parohiei Ortodoxe nr. I, Catedrala Sfântul Nicolae, din Piața Unirii- oraș Năsăud, păstorită de preoții parohi Florin Rusu și Lucian Greabu, prin semnarea unui acord de parteneriat pentru susținerea demersurilor făcute de parohie în vederea promovării și materializării cu resurse financiare guvernamentale a proiectului de consolidare a fundației catedralei.

Ne bucură faptul că am reușit să venim în sprijinul acestui lăcaș de cult prin cedarea în folosință gratuită, în anul 2017, a unei suprafețe de teren de 180 mp., din domeniul public al orașului, situat pe strada Valea Caselor, pentru edificarea casei parohiale, obiectiv deja realizat.

Și în acest an vom veni în sprijinul tuturor lăcașelor de cult prin acordarea de finanțări nerambursabile, corelate cu Ghidul solicitantului, în baza Legii nr.350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Așadar, așteptăm proiectele acestor instituții de cult religios pentru a iniția un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să le susținem financiar, corelat cu sumele alocate în bugetul local pentru anul 2020”, se arată în comunicatul semnat de primarul Mircea Romocea.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"