Home » Primăria Năsăud redeschide Creșa orașului de luni, 29 iunie

Primăria Năsăud redeschide Creșa orașului de luni, 29 iunie

Publicat de Radu SÎRBU
886 Vizualizari

Anunțul a fost făcut în această după-amiază de către primarul Mircea Romocea.

”Am început să pregătim acest demers, alături de conducerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare toate măsurile de protecție necesare: asigurarea materialelor pentru dezinfectare și igienă, asigurarea triajului copiilor la intrare, instructajul părinților, circuite separate pentru părinți și pentru personal ș.a.m.d.

Pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranță, din cele 50 locuri vor fi disponibile pentru perioada de vară, 20 locuri la Creșa Năsăud. Astfel va fi asigurat un spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil și o distanță de 2 m.

Mai multe informații cu privire la redeschiderea Creșei Năsăud, din 29 iunie 2020:

Părinţii vor completa Cererea/declaraţia pe proprie răspundere, pe care o pot descărca de pe site-ul Primăriei Năsăud şi o vor trimite unității frecventate de copii (Creșa Năsăud). Relații la telefon: 0745327693.

La revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată), părinţii vor prezenta examenul coproparazitologic-negativ și avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Părinţii care doresc să aducă copiii în creşă au obligaţia să respecte măsurile de igienă şi comportament dispuse de Creșa Năsăud, în conformitate cu Ordinul nr. 1976/4518/493/2020 (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/226797):

  • Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la creșă, grădiniță, afterschool.
  • Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, gradiniță, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă, grădiniță, afterschool.
  • Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.
  • Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.
  • Traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.
  • Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.
  • Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele.
  • Se vor asigura încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite; va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii și vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.

Mai multe informatii puteti consulta pe pagina www.primarianasaud.ro”, a ținut să anunțe primarul Mircea Romocea.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"