Home » Primarul Mircea Romocea: ”Spitalul din Năsăud nu este pregătit în momentul de față provocării de a funcționa ca și spital-suport COVID-19!”

Primarul Mircea Romocea: ”Spitalul din Năsăud nu este pregătit în momentul de față provocării de a funcționa ca și spital-suport COVID-19!”

Publicat de Radu SÎRBU
1985 Vizualizari

Anunțul a fost făcut în această seară, pe pagina de socializare a edilului Năsăudului, în contextul polemicii create de zvonul că spitalul din localitate va fi transformat în unitate de tratare a infecțiilor cu coronavirus.

”Dragi cetățeni ai Țării Năsăudului,

Doresc pe această cale să vă aduc la cunoștință faptul că administrația publică locală a orașului Năsăud reprezentată prin primar, precum și conducerea Spitalului orășenesc Năsăud a ținut legătura în permanență, zilele acestea, cu reprezentanții în teritoriu ai Guvernului României, respectiv Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, precum și cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, pe tema transformării Spitalului orășenesc Dr. George Trifon Năsăud, în SPITAL-SUPORT pentru COVID-19.

Începând cu anul 2016 s-au pus bazele unei asociații de dezvoltare intercomunitară pentru Spitalul orășenesc. Aceasta, impreuna cu subvențiile anuale acordate de Consiliul Local Năsăud, au condus la cresterea sprijinului financiar considerabil fata de anii precedenți. Un exemplu in acest sens fiind dotarea zonei Camerei de Primire Urgențe (CPU).

Cu toate acestea, Spitalul din Năsăud nu este pregătit în momentul de față provocării de a funcționa ca și SPITAL-SUPORT COVID-a19, întrucât nu dispune de infrastructură, logistică și resursă umană specializată.

Avem convingerea că Grupul medical de lucru COVID-19, care funcționează sub autoritatea Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, va face o analiză minuțioasă și pertinentă, în urma căreia va lua decizia corectă cu privire la această instituție spitalicească, care nu corespunde rigorilor unui SPITAL-SUPORT COVID-19.

În cadrul ședinței ordinare din data de 30 Martie 2020, voi veni în fața Consiliului Local al orașului Năsăud, cu un proiect de hotărâre, prin care administrația locală va solicita Guvernului României sprijin financiar pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală pentru Spitalul din Năsăud, in special achiziționarea cu prioritate a sistemelor de testare pentru COVID-19.

Vreau să mulțumesc tuturor agenților economici si persoanelor fizice, care, în urma apelului administrației locale și al conducerii spitalului din Năsăud, au fost receptivi și au contribuit financiar, prin donații, pentru a dota cu echipamente și aparatură medicală Spitalul din Năsăud în această perioadă extrem de dificilă ce afectează omenirea pe plan global.

Vă mulțumesc, multă sanatate, Bunul Dumnezeu să ne sprijine pe toți!”, a ținut să facă cunoscut primarul Mircea Romocea.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

Klonos 27 martie 2020 - 23:27

Lăsați ședința din 30 martie și luați masuri acuma în două trei zile… Fincă nu sunteți în țările afectate să știți cum e când se aglumereza spitalele de oamenii… Asistenta chiar are dreptate cât de repede pozibil luați măsuri…

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"