Home » O asistentă de la spitalul din Năsăud a luat atitudine și i-a băgat în priză pe politicieni după ce unitatea medicală este pe cale de a fi împinsă în prima linie a luptei împotriva COVID-19

O asistentă de la spitalul din Năsăud a luat atitudine și i-a băgat în priză pe politicieni după ce unitatea medicală este pe cale de a fi împinsă în prima linie a luptei împotriva COVID-19

Publicat de Radu SÎRBU
12498 Vizualizari

O cheamă Ionela Bolog și a dat dovadă, peste faptul că este cadru medical, de implicare civică pentru un spital ce, la ora actuală, nu este pregătit să lupte cu cea mai mare amenințare pentru omenire din ultima jumătate de secol: infecția cu coronavirus.

Cu o postare pe Facebook, Ionela i-a pus la treabă pe cei care conduc destinele județului Bistrița-Năsăud, primii care au răspuns provocării fiind președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și de primarul Năsăudului, Mircea Romocea.

Ionela Bolog ”a aprins focul” ieri:

„Azi chiar ca e ziua provocarilor.
Desi am fost”intrebata” daca nu mi-e frica pentru ca o sa imi pierd postul,celor ce m-au intrebat le raspund:Nu!Si stiti de ce?Pentru ca nu e un post prea dorit in aceste momente si nici cei “100 care asteapta la poarta”,nu ii prea ii vad sa se inghesuie.
Asa ca il provoc pe domnul EMIL RADU MOLDOVAN sa vina in vizita,maine(ca timpul ne preseaza),la viitorul spital Covid 19,sa vada la fata locului ce si cum,sa ne spuna in fata,noua personalului,ca suntem in siguranta,ca aici se pot trata parintii,bunicii,vecinii,prietenii…si ceilati cetateni ai judetului Bistrita.Eventual sa isi aleaga un pat..pentru ca aici se va trata pacientii cu covid 19,in prima linie si se pare ca acest virus nu tine cont de varsta,sex,culoare politica,rang,functie.Se pare ca acest virus face ce stie el mai bine…musca din toti si posibil sa nu va ocoleasca nici pe dumneavoastra.
Tin sa completez,adica sa ma prezint mai intai…sunt asistenta Bolog Ionela,din Chirurgie,etaj doi…acolo ma gasiti maine.O sa va arat domnule Moldovan,si cele doua paturi dotate cu oxigen,din sectia noastra,ca atat avem.
Dupa aceasta vizita o sa va rugam sa va ganditi bine,daca decizia luata de minister(voiam sa va intreb…a fost data inainte sau dupa demisia ministrului ) este o decizie buna.
Va rog sa va luati cu dumneavoastra si niste prieteni de la judet…poate isi aleg si ei un pat!
Si apoi gata…treceti la treaba,faceti alt plan,ca asta nu va functiona si vom muri pe capete si nu mai dati vina pe managerul nostru ca nu e dotat spitalul,ca s-a saturat de cersit pe la voi!
O sa aveti pe constiinta un judet intreg cu aceasta decizie a ministerului…informati-i cum sta treaba si schimbati strategia ca nu e timp de pierdut.Nu va spalati pe maini si nu aruncati mata in curtea altuia.
Spitalul asta s-a saturat de cersit de la voi, ani de zile nici nu ati stiut de existenta lui si acum brusc…il faceti Covid“,

Emil Radu Moldovan a percutat foarte repede, astăzi, președintele Consiliului Județean, însoțit de primarul Mircea Romocea a descins la Năsăud, cronica vizitei fiind făcută public de aceeași Ionela Bolog, tot pe FB:

„Provocarea a fost acceptata. Domnul Emil Radu Moldovan,a acceptat provocarea si a venit personal, insotit de domul primar Mircea Romocea, desi timpul ii preseaza. Le multumesc pentru asta in numele tuturor.
Am inteles urmatoarele: Spitalul Bistrita e dotat si pregatit dar ordinul ministerului e altul, au primit ordin fara sa fie consultati, fara sa poata prezenta situatia reala a spitalelor propuse de minister, pentru prima linie.Va face tot ce e posibil si chiar imposibil, riscandu-si liberatea, sa se faca inteles. De asta ne poate asigura! Speram sa se faca auzit!
Il provocam si pe domnul prefect Dolha Stelian sa ne faca o vizita, sa se implice si sa lucreze cot la cot alaruri de domnul Moldovan, sa lase la o parte culorile politice. Ii rugam si pe ceilati politiceni din toate institutiile statului sa lase politica si sa treaca la fapte pentru ca nu mai e timp de pierdut.
Am fost intrebata..daca ma simnt amenintata, va raspund…nu,nu ma simt amenintata de nimeni si in acelasi timp raspund celor care insista cu mesaje:
1.Nu apartin nici unui partid,nu fac politica
2.Ma implic pentru ca imi pasa, nu am nimic de castigat,din contra!
3.Rog insistent pe toti ce care vreti sa va implicati ajutand spitalele…faceti-o cat mai repede, timpul ne preseaza
4.Nu dau interviuri..nu caut atentie!“, a scris ea, astăzi.

Prefectul Stelian Dolha a promis că va vizita și el spitalul și va veni cu o nouă propunere către minister.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

2 Comentarii

Gavrilă N. Moldovan 28 martie 2020 - 12:24

Felicitări, d – na/ d – ra asistent medical Ionela Bolog. Ești o mare luptătoare. Mă miră „tăcerea mieilor”, respectiv nimeni din colegi sau medici năsăudeni nu au avut o atitudine sau un comentariu pe internet. Frica de stăpân sau egoismul. Greu se învață jocul democratic . Nix cultură civică participativă. Pe tânărul manager, juristul Daniel Marcu, îl înțeleg. Suflă și în iaurt. Pe data de 23 aprilie 2020 îi expiră mandatul, susținut de PSD, și dacă „fluieră în biserică” i se pune „ciară pe schiuri”. După 30 de ani de libertate, încă la Năsăud, funcționează principiul, „dă tu că, eu fug”. Oameni buni, sintagma „Se mișcă țara” de Liviu Rebreanu este depășită,„ se mișcă Pământul”… Să auzim de bine.

Raspunde
Gavrilă N. Moldovan 28 martie 2020 - 22:20

corectez în „ceară” !

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"