Home » ”Sărbătoarea Învierii prin suflet de copil”, concurs de desene la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Năsăud

”Sărbătoarea Învierii prin suflet de copil”, concurs de desene la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
1066 Vizualizari

”De Paște lumina vine din cer, pacea din sufletele noastre și bucuria din lucruri mărunte!”
Privind cu ochii minţii spre copilăria demult trecută, ne năpădesc amintiri foarte dragi legate de sărbătoarea Paştelui. Cu toții ne amintim cu câtă bucurie aşteptam această sfânta sărbătoare. Multe din obiceiurile trăite de noi se mai păstrează şi astăzi în satul bunicilor și al copilăriei de altă dată.
Aceste obiceiuri diferă prin mici amănunte de la un sat la altul în Țara Năsăudului și noi, dascălii culegem, aducem și transmitem aceste obiceiuri străvechi micilor învățacei pe care-i îndrumăm. Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 din Năsăud a fost gazda celor 420 de copii și 115 dascăli, participanți la cel de-al doilea atelier ,, Sărbătoarea Învierii prin suflet de copil” din cadrul proiectului educațional ”Români în Țara Năsăudului”. Prin lucrări artistico-plastice deosebite toți cei implicați în această etapă a proiectului au adus lumina Învierii în sufletele unor oaspeți aleși care ne-au călcat pragul grădiniței și care au avut o grea misiune: aceea de a aprecia și premia compoziții plastice ale unor mici talente.
Pe această cale mulțumim preotului paroh de la Catedrala Sfântul Nicolae din Năsăud, Florin Rusu, domnului viceprimar de la Primăria orașului Năsăud, Marius Bodea și doamnei director Codruța Bîtă- Găzdac de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Năsăud.
De asemenea, alese mulțumiri adresăm celor care ne-au fost aproape: copii, educatoare, învățători, profesori din cele 5 județe participante și nu în ultimul rând, doamnelor inspector, profesor Emiliana Chira și profesor Violeta Rogozan.
Paște binecuvântat cu pace, lumină și liniște!

Prof. Ana-Maria Ilieș, coordonator proiect

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"