Home » Un cioban și turma sa au fost atacați de o ursoaică cu pui, în pădurea Dumbrava din Năsăud. Au scăpat doar datorită celor 6 câini de pază

Un cioban și turma sa au fost atacați de o ursoaică cu pui, în pădurea Dumbrava din Năsăud. Au scăpat doar datorită celor 6 câini de pază

Publicat de Radu SÎRBU
3228 Vizualizari

S-a întâmplat duminica trecută, în pădurea de stejari unde, acum aproape 150 de ani, s-au ținut primele ediții ale Maialului Elevilor Năsăudeni. Este vorba de Dumbrava Năsăudului iar eroul întâmplării este Doruț Nășcuț, unul dintre ciobanii vestiți ai Țării Năsăudului (cel care a apărut cu trâmbița la diferite proteste susținute de oieri în fața Guvernului), care locuiește în apropierea pădurii, pe Valea Podului.

După cum ne-a relatat acesta, astăzi, totul s-a petrecut imediat după orele amiezii, când a dorit să-și mute turma dincolo de Dumbravă. ”La un moment dat, când eram pe la mijlocul pădurii, numai m-am trezit că sare pe noi o ursoaică împreună cu cei doi tuluci ai ei. Am avut mare noroc cu cei 6 câini care ne păzeau, altfel nu știu, zău, ce s-ar fi întâmplat. Dulăii mei i-au fugărit spre bârlogul lor care, din ce am dedus, este în groapa Dumbrăvii, în apropierea unor pășuni proprietate personală”, ne-a spus Doruț Nășcuț. Ironia sorți face ca Doruț Nășcuț să fie unul dintre cei din branșa sa care au protestat vizavi de intenția guvernanților de a limita numărul câinilor ce păzesc turmele de oi.

Potrivit interlocutorului, ursoaica este același exemplar care a băgat frica în oamenii de pe Valea Podului în toamna trecută, cu mai multe plimbări solitare care, din fericire, nu au avut urmări neplăcute.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"