Home » Ziua cititului cu voce tare la Școala Gimnazială Dumitra

Ziua cititului cu voce tare la Școala Gimnazială Dumitra

Publicat de Radu SÎRBU
285 Vizualizari

”Dacă doriți să aveti copii inteligenți, citiți-le povești. Dacă doriți să fie și mai inteligenți, citiți-le și mai multe povești”, Albert Einstein

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, (ZICI), oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile, scopul principal fiind acela de a susține alfabetizarea ca un drept al omului care aparține tuturor.

Aflată la a șasea ediție națională ,, Ziua Internațională a Cititului Împreună ” (ZICI) este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld , din 2010 și Citim Împreună România (2017-2021). Evenimentul este marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună, din peste 100 de țări.

ZICI – Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment de promovare și încurajare a lecturii.

În acest an, ZICI va fi despre povești citite și povești împărtășite. Tema ediției din acest an este Povestea.

Elevii clasei a V-a A, îndrumați de doamna profesoară Mărincean Paula Maria se alătură cu bucurie acestui eveniment, organizat de o inimoasă bibliotecară și învățătoare a elevilor clasei a II-a A, doamna Eremia Madica.

Cărțile de povești sunt o sursă de relaxare. Cărți precum Povești de noapte bună, Cărți cu Apolodor, Pisica Mof, Noapte bună Lună, Micul Prinț., Călătoriile lui Guliver, au personaje pe care elevii le-au îndrăgit și cu care au empatizat,învățând tipuri de comportament pentru anumite situații. Prin poveștile citite împreună, promovăm lectura și prin povești împărtășite, care vin din experiența participanților, construim comunități. Am invitat elevii să-și cunoască mai bine originile, familia și să povestească în grupul de poveste, povești adevărate.Am sugerat elevilor participanți să schimbe finalul poveștii citite sau să inventeze povești la fața locului.Toți elevii participanți au primit diplome.

Hai să citim împreună !…..de Ziua Internațională a Cititului Împreună!!!!

Ne-am bucurat de puterea poveștilor trăite împreună!

Prof. înv. primar, Madica Eremia

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"