Home » De interes pentru absolvenţii de gimnaziu: Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul de admitere în liceu

De interes pentru absolvenţii de gimnaziu: Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul de admitere în liceu

Publicat de Radu SÎRBU
797 Vizualizari

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru primul examen naţional din viaţa lor dar şi pentru admiterea în liceu. Calendarul actualizat al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei.

În contextul epidemiologic actual, ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare – telefon, email, videoconferință. Pe 27 mai, trebuie să fie finalizată Broşura conţinând informaţii legate de admiterea în liceu. Totodată, broşura va fi postată pe site-urile Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

Până pe 2 iunie, inspectoratul şcolar va transmite în şcoli lista cu centrele de înscriere, precum şi a şcolilor arondate fiecărui centru. Şcolile vor afişa graficul cu acţiunile, şedinţa de completare a opţiunilor în fişele de înscriere.

În perioada 2 – 12 iunie sunt programate şedinţele de instruire pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare. Potrivit calendarului de admitere, pe 17 iunie, şcolile vor trimite la Comisia judeţeană de admitere a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenţilor clasei a VIII-a. Pe 18 iunie, comisia judeţeană va trimite Comisiei naţionale de admitere baza de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale elevilor care vor finaliza clasa a VIII-a. comisia naţională va trimite comisie judeţene, pe 29 iunie, baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană a absolvenţilor clasei a VIII-a. Media de admitere, în baza căreia absolvenţii de gimnaziu vor fi repartizaţi la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Ierarhia judeţeană a elevilor, realizată în baza mediei de admitere, va fi afişată pe site-ul IŞJ, dar şi la unităţile de învăţământ gimnaziale, pe 1 iulie.

În perioada 2- 6 iulie, în baza unei programări făcute de şcoli, elevii vor completa opţiunile în fişele de înscriere, alături de părinţi şi coordonaţi de către profesorii diriginţi.

Absolvenţii de gimnaziu vor afla la ce liceu vor învăţa din toamnă, pe 10 iulie, când va fi realizată repartizarea computerizată a elevilor, în baza opţiunilor trecute în fişele de înscriere şi a mediei de admitere.

După ce vor afla la ce liceu au fost admişi, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la unitatea de învăţământ liceal, în perioada 13 – 20 iulie.

Conducerea Ministerului Educaţiei a mai stabilit ca în perioada 22 – 24 iulie, Comisia judeţeană de admitere să rezolve situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"