Home » Din 1 septembrie, profesoara Aurelia Dan devine primul inspector școlar general pe care orașul Năsăud îl dă județului!

Din 1 septembrie, profesoara Aurelia Dan devine primul inspector școlar general pe care orașul Năsăud îl dă județului!

Publicat de Radu SÎRBU
1258 Vizualizari

Printr-un ordin al Ministrului Educației, începând cu data de 1 septembrie 2021 Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud va fi condus de profesoara de istorie Aurelia Dan, cea care îl va înlocui în funcția de inspector școlar general pe profesorul de fizică Mihai Mureșan.

Aurelia Dan a ajuns vârful ierarhiei învățământului din BN după ce a absolvit Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud în 1996, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Facultatea de Istorie și Filozofie în anul 2000, iar în 2002 a obținut titlul de Master în Sociologie și antropologie istorică. A devenit în 2011 doctor în istorie după ce a aprofundat tema ”Școlile grănicerești năsăudene (1851-1918)” sub coordonarea prof. univ. dr. Nicolae Bocșan.

Din 2014 este inspector la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.Actualmente era profesor de istorie la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistrița.

Momentul se constituie într-o premieră la nivelul orașului Năsăud, în sensul că Aurelia Dan devine primul cetățean al ”orașului academicienilor” care va conduce destinele învățământului județului nostru.

Momentul a fost salutat de către primarul Dorin Vlașin. ”Este o onoare pentru Năsăud, ca un dascăl de-al locului să devină inspectorul general al județului Bistrița-Năsăud. Mă bucur pentru această nouă etapă din viața profesională a profesoarei Aurelia Dan, un profesionist desăvârșit, și un om integru de care societatea actuală are mare nevoie, un cadru didactic căruia îi urăm mult succes, cu felicitările de rigoare!”, a declarat edilul năsăudean pentru Mesager24.ro.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO