Home » (FOTO + VIDEO) Modernizarea drumurilor agricole din Năsăud a dus asfaltul până pe dealuri, în zone mirifice

(FOTO + VIDEO) Modernizarea drumurilor agricole din Năsăud a dus asfaltul până pe dealuri, în zone mirifice

Publicat de Radu SÎRBU
1758 Vizualizari

După mai bine de un an de zile în care au fost blocate de contestaţiile de execuție, lucrările de modernizare a infrastructurii agricole din Năsăud sunt în grafic.

După cum ne-a explicat, astăzi, primarul Mircea Romocea, din cele 7 tronsoane care însumează 7,743 km de drumuri agricole din extravilanul localității, două au fost finalizate iar un al treilea este în stadiu avansat. Finalizate au fost străzile Valea Caselor şi Găgi iar în prezent se lucrează pentru modernizarea străzii Avram Iancu.

Mai urmează ca asfaltul să ia locul colbului pe străzile Valea Podului, Drumul Prislopului, Drumului Mintiului și Calea Rebrii.

În valoare de 1 milion de euro, proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, vizând modernizarea de drumuri destinate exploatării agricole, amplasate în șapte perimetre din extravilanul orașului Năsăud, deservind o suprafață totală însumată de 755 de hectare terenuri agricole. Scopul unor astfel de investiții, sprijinite de Submăsura 4.3., este de a îmbunătății performanța economică a tuturor fermelor și de a facilita restructurarea și modernizarea fermelor, în special în vederea creșterii participării și orientării către piețele de desfacere, dar și a diversificării agricole.

Spre exemplificare (vedeți filmulețul), am parcurs astăzi drumul refăcut pe strada Găgi, o cale de acces care este acum ca-n palmă și are o lungime de peste 1,2 kilometri, cu o diferență de altitudine de aproape 300 de metri, în aproximativ 4 minute după ce înainte traseul îți lua mai bine de 40 de minute.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

Deea 15 iulie 2020 - 18:48

Așteptăm cu interes și strada Avram Iancu. E ca după război

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"