Home » Mesajul primarului Mircea Romocea cu ocazia Zilei Eroilor

Mesajul primarului Mircea Romocea cu ocazia Zilei Eroilor

Publicat de Radu SÎRBU
1142 Vizualizari

Ziua Eroilor este un minunat prilej de a cinsti memoria înaintașilor noștri jertfiți în lupta pentru apărarea țării, credinței şi neamului românesc.

Astfel, an de an, în această zi, gândurile noastre se îndreaptă spre cei care, prin jertfa lor umană au făurit România Mare, au apărat libertatea şi independenţa statului şi au menţinut trează încrederea poporului român în valorile sale.

Jertfa acestui popor este admirabil reliefată în textul inscripţiei de pe Arcul de Triumf din capitala României: „După secole de suferinţe, creştineşte îndurate şi după lupte grele pentru păstrarea fiinţei naţionale, după apărarea plină de sacrificii a civilizaţiei umane, se îndeplini și dreptatea pentru poporul român…”.

Cred, în același timp, că trebuie să ne gândim câteva clipe şi la cei care astăzi sunt în misiuni pentru ţară şi apără, poate chiar cu preţul vieţii lor, cauza unei lumi mai bune, mai tolerante.

Vă invit în această zi să ne îndreptăm atenția şi gândurile noastre înspre cei care au și-au dat viața pentru ţară, înspre eroii care au scris cu sângele lor istoria poporului român şi au păstrat vie conştiinţa naţională.

Dumnezeu să îi aibă în pază, iar nouă să ne dea tăria, înțelepciunea şi determinarea de a nu le ignora niciodată sacrificiul, nici noi, nici generațiile care vin.

Hristos S-a Înălțat!
Primarul orașului Năsăud,
Mircea Romocea

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"