Home » Mâine, încep probele scrise ale Bacalaureatului, cu reguli în premieră și măsuri speciale de desfășurare a examenului. În BN s-au înscris 2.400 de candidați

Mâine, încep probele scrise ale Bacalaureatului, cu reguli în premieră și măsuri speciale de desfășurare a examenului. În BN s-au înscris 2.400 de candidați

Publicat de Radu SÎRBU
786 Vizualizari

Absolvenții de clasa a XII-a intră de luni, 22 iunie, în focurile examenului de Bacalaureat. Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, prima probă pe care o vor susține este proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul va începe la ora 9.00, însă absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7.30 și cel târziu ora 8.30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

Marți 23 iunie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri 24 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi 25 iunie.

În județul Bistrița-Năsăud vor susține probele examenului de Bacalaureat 2.400 de candidați, din care 419 din promoțiile anterioare.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru prima oară, rezultatele de la Bacalaureat 2020 pe care le vor obține candidații vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională.

Anonimizarea rezultatelor a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, potrivit Ministerul Educației.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific. Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"